Йоші Фудзівара навчить готувати суші

Все буде смачно

У ці вихідні забудьте про сковороду та вилки – на вас чекають два майстер-класи від шеф-кухаря Йоші Фудзівари, який понад 30 років годує всю Європу і США кращими у світі суші.

Суші – традиційна страва японської кухні. Їх готують з рису, риби та водоростей. Скручувати роли в Японії почали ще у XVII столітті. Але автором сучасного їх виду вважається токійський кухар Йохей Ханай. У XIX столітті він став використовувати замість маринованої риби сиру. Всесвітньо популярними суші стали 30 років тому – сьогодні неможливо уявити місце, де не було б хоч одного суші-бару. Все більше шанувальників японської кухні і в Україні. Існують навіть особливі українські роли, де замість водоростей використовують сало.

Sushi_0018«Дійсно, суші стали символом Японії, – каже Йоші Фудзівара. – Хоча треба визнати, що прототипи суші були придумані в Китаї майже півтори тисячі років тому. Саме слово «суші» означало тоді не страву, а мистецтво зберігання риби. Її солили, засипали рисом і під пресом залишали на кілька місяців. Правда, рис після цього викидалитільки через кілька століть люди виявили, що він ідеально підходить до солоної риби».

В суботу (18 червня) о 9 ранку в шоу «Все буде смачно на СТБ ви навчитеся готувати ніжні нігірі та макисуші. Ви також дізнаєтеся, як швидко приготувати доступну рисову заправку, легкий маринад для пряного імбиру, пекучий васабі і домашній сир Філадельфія!