Як приготувати полуничне варення?

Все буде смачно

Алла Ковальчук розповіла, як приготувати фантастично смачне полуничне варення.

Інгредієнти:

Полуниця1 кг

Вода500 мл

Цукор1 кг

Яблучний оцет30 мл

Лимонний сік5 мл

b870026d512ca4595a87172a621d0e02

Спосіб приготування:

Акуратно промийте полуницю  в оцтовому розчині і видаліть плодоніжки. Просушіть ягоди.

Для приготування сиропу: розчиніть цукор в гарячій воді.

Залийте полуницю сиропом на дві години. Після цього проваріть полуницю в сиропі три рази, залишаючи ягоди відпочивати між варками на дві години. Під час варіння знімайте піну і не перемішуйте варення, а тільки струшуйте каструлю кожні 2 хв. За хвилину до повної готовності додайте лимонний сік. Готове варення залийте в стерилізовані банки і дайте охолонути мінімум до 50 градусів 15-20 хв. Загорніть банки і зберігайте в прохолодному темному місці.