Літній салат від Ектора Хіменес-Браво

Все буде смачно

Літній салат з молодою картоплею і спаржею за рецептом зоряного шефа Ектора Хіменес-Браво – відмінний спосіб підкріпити сили у літню спеку.

Інгредієнти:

900 г малої молодої картоплі (жовтої або червоної)

400 г спаржі

100 г солодкого молодого гороху, квасолі або інших молодих бобових

4 невеликих редиски, дуже тонко нарізаних

Маринований лук:

товста молода цибуля – 200 г (з зеленою частиною)

¼ склянки білого винного оцту

¼ склянки води

1 ст. л. солі

1 ½ ч. л. цукру

Гірчична заправка:

¼ склянки оливкової олії холодного віджиму

2 ст. л. гірчиці з насінням

2 ч. л. діжонської гірчиці

2 ст. л. білого винного оцту

сіль і перець за смаком.

13320351_1188268444516606_8743865023929007611_o

Приготування:

Відваріть картоплю в підсоленій воді 15 хвилин. Охолодіть.

Замаринуйте цибулю. Збийте оцет, воду, сіль та цукор. Наріжте дуже тонкими кільцями білу частину молодої цибулі, перемішайте з маринадом, закрийте контейнер і залиште від 1 до 8 годин у холодильнику. Відкладіть зелену частину цибулі.

Наповніть водою каструлю, додайте трохи солі. Поставте кипіти. Приготуйте крижану баню. Відріжте жорстку частину у спаржі (півсантиметра). Коли вода закипіла, занурте спаржу, а через хвилину – горошок. Через дві хвилини злийте воду і покладіть овочі в ємність на крижану баню. Коли охолола, викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки води.

Спаржу наріжте на шматочки по 1,5 см, покладіть у велику ємність. Наріжте картоплю середніми шматочками, наріжте дуже тонко редиску, зелену цибулю, додайте в ємність і перемішайте. За годину до подачі перемішайте з заправкою, додайте мариновану цибулю. Додайте мелений чорний перець за смаком. Смачного вам літа!