10 способів виправити кулінарні помилки

Все буде смачно

Кажуть, архітектори приховують свої помилки під плющем, а господині — під майонезом. На жаль, не все у кулінарії можна виправити товстим шаром соусу. Іноді доводиться вдаватися до куди більш хитрих прийомів. На щастя для сучасних господинь, способи поправити майже всі кулінарні помилки давно винайдені!

Жорстке м’ясо

Іноді ми купуємо занадто жилаве м’ясо. Після приготування воно виходить жорстким, важко жується. Не турбуйтеся: є декілька простих способів зробити м’ясо м’яким і ніжним.

29dfc3ce1fcae64cc2a40cd88e9e6f44

За допомогою фруктів. Наріжте на шматочки будь-який фрукт: яблуко, ананас, манго або грушу. При готуванні перекладіть м’ясо шматочками фруктів. Вони віддадуть сік, і м’ясо стане набагато ніжніше. Саме на цьому ефекті засноване таке блюдо, як свинина з ананасами, наприклад.

З допомогою саке. Приготуйте маринад з натертої цибулі і натертого яблука. Додайте оливкову олію і трохи саке. Залиште м’ясо в маринаді на ніч у холодильнику. Ви отримаєте ніжний і ароматний продукт.

За допомогою коли. Візьміть приготоване для смаження м’ясо і всього на 10 хвилин занурте його в ємність, заповнену кока-колою. Після цього дістаньте, злегка просушіть і смажте з додаванням чорного перцю. Смак м’яса буде чудовий, а головне, цей рецепт підходить і для досить товстих шматочків.

За допомогою лимона. Досить витримати 30 хвилин м’ясо в лимонному соці, і воно стане набагато м’якшим. Цього ж ефекту можна добитися, якщо використовувати оцет — тільки замочити м’ясо треба буде на цілу ніч.

Пересолений суп

Трохи складніше виправити ситуацію, якщо ви пересолили суп. Здавалося б, що може бути простіше: додати у такий суп води і ще трохи поварити. Але цей спосіб залиште на крайній випадок, інакше ви ризикуєте безнадійно зіпсувати смак супу. Чудово, якщо в запасі є несолоний бульйон: їм можна розбавити суп без шкоди для його органолептичних властивостей. Якщо такого бульйону немає, спробуйте потримати в супі пакетик з рисом. Рис — відмінний абсорбент і швидко відтягне зайву сіль на себе. Деякі господині використовують для виправлення смаку цукор-рафінад. Шматочок цукру кладуть у столову ложку і занурюють в суп. Цукор, що розтанув, міняють на новий — і так повторюють кілька разів, поки рівень солі в супі не стане прийнятним. Непоганим абсорбентом є звичайна картопля і макарони. Якщо рецепт супу дозволяє, просто додайте цих продуктів побільше. Якщо картоплі в оригінальному рецепті немає, покладіть пару-трійку очищених картоплин і через 10-15 хвилин вийміть. Картопля відтягне на себе сіль і не зіпсує смак супу.

299_supi

Пересолене м’ясо

Гуляш і печеню, в яких забагато солі, допоможе виправити сметана. М’ясо кладуть в чашку зі сметаною і дають охолонути. Якщо возитися з перекладанням м’яса не хочеться, додайте в посуд з м’ясом масляний або борошняний прісний соус. Врятувати становище може і прісний гарнір. Пересолений фарш врятує мелкорублена капуста, сирий кабачок або картопля, протерті на тертці. Ці добавки зроблять котлети навіть більш ніжними і соковитими. В крайньому випадку, можна замість котлет затіяти тефтелі або голубці, додавши в пересолений фарш рис.

Пересолені овочі

Рагу з овочів від зайвої солі позбавлять помідори та інші овочі. Їх досить дрібно нарізати і додати в блюдо, яке потім треба продовжувати готувати на вогні. Овочі, зварені цілком, віддадуть зайву сіль, якщо залити їх окропом і поварити кілька хвилин. Окріп, зрозуміло, повинен бути несолоним. Гриби також можуть допомогти, додаткова порція нових грибів, сметана або несолоний гарнір у вигляді рису або картопляного пюре.

Підгорілі м’ясо та борошняні вироби

Якщо печеня підгоріло, зріжте підгорілий шар і продовжуйте обсмажувати, додавши жир, воду або бульйон. Борошняні вироби не можна варити на відкритому вогні, краще прикрити полум’я підставкою. Якщо ж їжа все одно пригоріла, потрібно негайно зняти каструлю з вогню, перекласти вміст в інший посуд — звичайно, без пригорілої частини — і накрити вологою тканиною. Вона вбере неприємний запах. Позбутися від запаху і смаку пригорілого страви допоможе також додавання до їжі гарячого молока.

grill meat (1)

Жирний бульйон

Якщо бульйон дуже жирний, потрібно поставити каструлю з бульйоном у холодне місце, а потім зняти застиглу жирну скоринку.

Прилиплі млинці

Млинці прилипають до сковороди з кількох причин: тісто дуже рідке — додайте борошно; якщо якість борошна низька — додайте трохи манки або панірувальних сухарів; якщо холодна сковорідка — млинці потрібно випікати тільки у гарячому жирі.

Рідкий крем

Заварні креми виходять іноді занадто рідкими: якщо крем мало варився —просто доварить його; якщо в крем додано багато рідини — додайте борошно (через сито, щоб не було грудочок); якщо вершкове масло розтоплене або дуже рідке — поставте крем у холодне місце і під час застигання кілька разів перемішайте.

Цвіль на закатках

Варення, повидло, маринади пліснявіють. Якщо цвіль з’явилася через кілька днів після приготування, цей процес не припиниться. Тому банку потрібно відкрити, зняти цвіль, додати цукор, сіль оцет (залежно від того, що пліснявіє) і добре прокип’ятити або простерилізувати.

к

Підморожені овочі

Солодкий присмак злегка підмороженої картоплі зникне, якщо картоплю витримати 5-7 днів при температурі 18-20°С. Злегка підморожену цибулю можна врятувати, якщо дати повільно відтанути при температурі 3-5°С.

Джерело: AdMe.ru