Ванільне морозиво від Лізи Глинської

Все буде смачно

Літочас, коли можна з ранку до вечора об’їдатися морозивом. Особливоякщо готувати його самостійно за рецептом Лізи Глинської

Інгредієнти:

Молоко250 мл

Яйця3 шт.

Цукор60 г

Ванільний стручок1 шт.

Вершки (33 %) – 150 мл

Читайте також: італійське морозиво – рецепт від Ектора Хіменеса-Браво!

ic7

Спосіб приготування:

Додайте в молоко половину всього цукру, розрізаний стручок ванілі і підігрійте. Відокремте жовтки від білків і перетріть з другою половиною цукру. Змішайте молоко з сумішшю жовтків і цукру в два прийоми. Тримайте масу на водяній бані до загустіння і постійно помішуйте. Якщо ви проведете зворотною стороною дерев’яної лопатки і побачите чіткий слід, то знімайте з вогню. Дістаньте стручок ванілі. Збийте вершки і змішайте з масою для морозива, що повністю охолола. Будьте уважні – збережіть легкість піни збитих вершків. Помістіть масу в холодильник на 6-8 годин. Щогодини діставайте масу і ретельно розмішуйте. Або скористайтесь професійною чи домашньою морозивницею.