Запечені човники з молодої картоплі від Ігоря Місевича

Все буде смачно

Ігор Місевич вже розповідав, як приготувати молоду картоплю з зеленню. А тепер кулінарний експерт шоу “Все буде смачно!” поділився рецептом запечених картопляних човників з сиромФета“…

Інгредієнти:

велика молода картопля3 шт.

сир «Фета» – 100 г

молоко100 мл

часник1 зубчик

кріп

петрушка

сметана1-1,5 ст. л.

ріпчаста цибуля – 1 шт.

пармезан50 г

масло для змащування форми

1408981143_8617287021_e78de9c77c_z

Приготування:

Картоплю помийте, залийте окропом і відваріть в мундирі до готовності протягом 15 хвилин.

«Фету» вимочити в молоці, щоб прибрати зайву сіль. Картоплю вийміть з води, розріжте навпіл і охолодіть.

Цибулю дрібно поріжте і трохи обсмажте на олії до прозорості і розм’якшення.

З «Фети» злийте молоко і розімніть сир виделкою. З кожної половинки картоплі приберіть трохи м’якоті, формуючи човники.

Картоплю, яку вийняли, додайте до «Фети» і перемішайте. Туди ж видавіть часник, додайте дрібно нарізану зелень і сметану.

Форму застелити фольгою, попередньо змочивши її дно водою. Зверху змастіть маслом фольгу.

Розкладіть в човники цибулю, а зверху викладіть начинку. Натріть сир на тертці і посипте їм кожен човник.

Викладіть човники на форму і поставте в духовку на 5-7 хвилин при температурі 180°C.