Грецький соус, який перетворить будь-яку страву

Все буде смачно

Традиційний грецький холодний соус-закуска дзадзікі — це ніжне, ароматне диво. Він гарний з теплим хлібом, картоплею, подається до смаженої рибки, разом з м’ясом на грилі з овочами та салатами.

Інгредієнти:

великий свіжий огірок

2 зубчики часнику

2 ст. л. якісного оливкової олії

500 г несолодкого густого йогурту

невеликий пучок свіжого кропу

кілька гілочок свіжої м’яти

1 лимон

1 ч. л. сушеної м’яти (за бажанням)

preview-650x341-98-1464614889

Приготування:

Огірок розріжте вздовж і ложкою видаліть насіння, бо в них міститься велика частина води. Натріть огірок, що залишився, на тертці.

Покладіть тертий огірок у сито, поставте сито на тарілку і додайте трохи морської солі. Перемішайте і залиште на кілька годин або на ніч в холодильнику, щоб дати соку стекти. Краще періодично перемішувати, підштовхуючи рідину ложкою.

Тим часом потрібно очистити і дрібно натерти або розчавити часник, потім змішати його з маслом у великій мисці. Можна дати часнику настоятися кілька годин, щоб масло стало насичено пекучим, але це не суттєво.

Коли більша частина рідини стече з натертого огірка, потрібно викласти огірок на рушник і акуратно обсушити. З’єднати з часниковою сумішшю, потім додати йогурт і розмішати до однорідної консистенції.

Додати дрібно нарізаний кріп і листя м’яти, вичавлений сік лимона.

Посолити за смаком.

Приголомшливий соус готовий. Можна подавати до столу!

Кілька хитрощів

У Греції використовують натуральний, віджатий через марлю йогурт без смакових добавок. Але можна замінити його густою сметаною або сумішшю сметани і звичайного несолодкого йогурту. Або можна питний йогурт підвісити на ніч в марлі, складеної в декілька шарів, щоб стекла зайва сироватка, а вже після додавати до нього інші інгредієнти у відповідності з рецептом. Можна проявити трохи фантазії і оживити дзадзікі паприкою або шматочками свіжого перцю чилі. Можна навіть приготувати цей соус з солоними огірочками.

Джерело: AdMe.ru