Яблучний мармелад: рецепт Євгена Клопотенко

Все буде смачно

Мармелад – улюблена з дитинства солодка страва. А ви знали, що приготувати його зовсім не складно? Як приготувати мармелад, аби порадувати себе і свою сім’ю? Рецепт мармеладу з яблук від Євгена Клопотенко не тільки смачний та легкий в приготуванні але ще і корисний. Дивіться, як приготувати яблучний мармелад в покроковому рецепті.

Читайте також: Домашній мармелад: рецепт з апельсинів і лимонів

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг
  • пектин – 12 г
  • вода – 250 мл
  • цукор – 800 г
  • лимонна кислота – 2 г
  • розмарин – 1 гілка

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте, обчистіть, зріжте з них шкірку і виріжте серцевини. М’якоть наріжте слайсами. Складіть її в рукав для запікання, додайте розмарин та запікайте впродовж 15 хвилин за температури 200 градусів.
  2. Шкірку і серцевини залийте водою і проваріть упродовж 10 хвилин на повільному вогні.
  3. Запечені яблука перетріть через сито.
  4. Відвар з шкірки треба процідити, потім його додайте до м’якоті та перемішайте. Додайте пектин і перемішайте.
  5. Варіть пюре на повільному вогні 1,5 години. Додавайте цукор трьома етапами через кожні 20 хвилин. Дістаньте розмарин.
  6. Лимонну кислоту розчиніть в 1 ст. л. води, додайте до пюре та перемішайте. Зніміть масу з вогню.
  7. Деко застеліть пергаментом, вилийте на нього яблучне пюре і розрівняйте лопаткою.
  8. Поставте в розігріту до 100 градусів духовку на 1,5 години. Залиште дверцята духовки прочиненими.
  9. Наріжте мармелад ромбиками з довжиною граней 3 см. Обкачайте мармелад у цукрі.

Читайте також: Мармеладні черв’ячки з буряка: рецепт Євгена Клопотенко

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ