Яблучний мармелад від Євгена Клопотенка

Все буде смачно

Зірка кулінарного проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко розповів на кухні шоу «Все буде смачно!», як приготувати класичний яблучний мармелад.

Інгредієнти:

яблука – 1 кг

пектин – 12 г

вода – 250 мл

цукор – 800 г

лимонна кислота – 2 г

розмарин – 1 гілка

img_500

Приготування:

Яблука помийте, обчистіть, зріжте з них шкірку і виріжте серцевини. М’якоть наріжте слайсами. Складіть її в рукав для запікання і запікайте впродовж 15 хвилин за температури 200 градусів.

Шкірку і серцевини залийте водою і проваріть упродовж 10 хвилин на повільному вогні. Запечені яблука перетріть через сито. Відвар з шкірки треба процідити, потім його додайте до м’якоті та перемішайте. Додайте пектин і перемішайте.

Варіть пюре на повільному вогні 1,5 години. Додавайте цукор трьома етапами через кожні 20 хвилин. Дістаньте розмарин. Лимонну кислоту розчиніть в 1 ст. л. води, додайте до пюре та перемішайте. Зніміть масу з вогню.

Деко застеліть пергаментом, вилийте на нього яблучне пюре і розрівняйте лопаткою. Поставте в розігріту до 100 градусів духовку на 1,5 години. Залиште дверцята духовки прочиненими. Наріжте мармелад ромбиками з довжиною граней 3 см. Обкачайте мармелад у цукрі.