Цитрусовий мармелад від Євгена Клопотенка

Все буде смачно

Євген Клопотенко вже розповідав, як приготувати класичний яблучний мармелад. А тепер новий кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділився рецептом оригінального цитрусового мармеладу.

Інгредієнти:

апельсини – 3 шт.

лимони – 5 шт.

цукор – 200 г

ванільний цукор – 8 г

желатин – 30 г

апельсин

Приготування:

З лимонів і апельсинів вичавіть сік. Зніміть цедру з одного лимона і одного апельсина. Змішайте лимонну цедру з соком лимона, а апельсинову – з соком апельсина. Доведіть суміші до кипіння. Проваріть упродовж 5 хвилин.

Далі треба процідити соки. Желатин залийте холодною водою на 10 хвилин. Розтопіть половину желатину на паровій бані. До апельсинового соку додайте половину цукру та ванільного цукру. Доведіть до кипіння і проваріть упродовж 5 хвилин. Додайте желатин і перемішайте. Форму застеліть пергаментом і харчовою плівкою.

Вилийте відвар у форму та розрівняйте лопаткою. Залиште за кімнатної температури на 10 хвилин. Потім поставте в холодильник на 1 годину 20 хвилин.

Підігрійте лимонний сік. Додайте цукор, що залишився, і ванільний цукор. Доведіть до кипіння і проваріть упродовж 5 хвилин.

Розтопіть желатин, що залишився. Додайте до лимонної суміші та перемішайте. Остудіть до температури тіла.

Залийте зверху на апельсиновий мармелад.

Поставте у холодильник на 1 годину 20 хвилин. Наріжте ромбиками з довжиною граней 3 см та обкачайте в цукрі.