Бурячкові черв’ячки від Євгена Клопотенка

Все буде смачно

Якщо ви вже навчилися готувати яблучний та цитрусовий мармелади за рецептами Євгена Клопотенка, то саме час опанувати рецепти його бурячкових черв’ячків. 

Інгредієнти:

буряки – 600 г

корінь імбиру – 10 г

сік лимона – 30 мл

яблучний сік – 120 мл

пектин – 24 г

цукор – 100 г

0e7126d5903170fd197e0507792ea237

Приготування:

Буряк помийте та загорніть у фольгу. Запікайте впродовж 1 години 20 хвилин за температури 200 градусів. Остудіть буряк та обчистіть. Подрібніть його в блендері на пюре.

Яблука натріть на крупній тертці та перекладіть на марлю. Вичавіть сік та додайте його до бурякового пюре.

Корінь імбиру натріть на дрібній тертці та змішайте зі свіжовичавленим соком лимона. Додайте суміш до бурякового пюре. Додайте пектин, перемішайте та доведіть до кипіння.

Додайте цукор і проваріть упродовж 5 хвилин. Остудіть до температури тіла та залийте в трубочки ополоником. Поставте в холодильник на 3 години. Пальцями вичавіть «черв’ячків» з трубочок та присипте їх цукровою пудрою.