Рибні пельмені від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук розповіла, як приготувати особливий хіт 80-х – рибні пельмені з фантастичною начинкою із правильно розмороженого хека та ароматної зелені.

Інгредієнти:

філе хека – 500 г

сало – 30 г

кріп – 2 гілочки

петрушка – 2 гілочки

стебла зеленої цибулі – 2 шт.

сіль – ½ ч. л.

перець – 1/3 ч. л.

лаврове листя – 1 шт.

горошини чорного перцю – 3 шт.

олія – 20 мл

вершки – 30 мл

http://www.dreamstime.com/-image1627980

http://www.dreamstime.com/-image1627980

Приготування:

Розморожене філе хека витріть паперовими рушниками та дрібно наріжте кубиками 2 на 2 мм. Наріжте кубиками 5 на 5 мм цибулю. Стебла зеленої цибулі, петрушку і кріп подрібніть ножем.

Обсмажте цибулю на олії впродовж 3 хвилин.

Сало разом з сіллю перетріть у ступці. Змішайте у мисці філе хека, сало з сіллю, подрібнену зелень, вершки  та перець.

Тісто поділіть на 2 частини. Кожну частину розкачайте на  плоску смугу шириною 10 см та товщиною 2 мм. З одного кінця викладіть начинку. Відступіть 2,5 см і знову викладіть начинку. Так робіть до другого кінця пласта.

Візьміть другу смугу тіста та накрийте начинки. Пальцями притисніть тісто, щоб вийшло повітря. Склянкою діаметром 5 см виріжте пельмені.

Складайте пельмені на дошку з борошном, зверху також присипте борошном.

Додайте в каструлю з водою сіль, горошини чорного перцю, лаврове листя, кріп та олію. Доведіть до кипіння.

Поставте шумівку у воду. Викладіть на неї пельмені та варіть 5 хвилин. Викладайте готові пельмені в тарілку зі шматком вершкового масла.