Дюшбара від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Дюшабара – це маленькі пельменчики (такі дрібні, що вміщуються по десятку у ложці) у наваристому баранячому бульйоні.

Інгредієнти:

яловичина – 200 г

бараняча грудинка – 1 кісточка

цибуля – 1 шт.

молоко – 20 мл

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 10 г

сухий базилік – 3 г

лаврове листя – 2 шт.

петрушка – 3 гілочки

кріп – 3 гілочки

Приготування:

Яловичину наріжте на шматки. Наріжте цибулину. Пропустіть через м’ясорубку яловичину та ¼ частину цибулі. Додайте до фаршу молоко, сіль, перець, сухий базилік і вимішайте.

Для бульйону покладіть у каструлю з водою баранячу кістку та посоліть. Варіть 20 хвилин.

Додайте до бульйону чорний мелений перець та лаврове листя.

Тісто розкачайте на пласт товщиною 1,5 мм. Наріжте пласт квадратиками розмірами 1,5 на 1,5  см. На кожен квадратик викладіть начинку та сформуйте маленькі пельмені.

Складіть пельмені на дошку з борошном, зверху також присипте борошном.

З бульйону витягніть кістку. Шумівкою зробіть вир та висипте пельмені. Варіть 3 хвилин, доки не спливуть.

Наріжте дрібно кріп та петрушку. Додайте до супу, накрийте кришкою, зніміть з вогню та залиште настоюватися.