Горохова каша від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Апетитне кремове пюре, ніжний вершковий присмак та тонкий аромат, котрий, мов магнітом, тягне на кухню, – Самвел Адамян навчив готувати горохову кашу. 

Інгредієнти:

горох – 300 г

свинина – 300 г

цибуля – 1 шт.

олія – 1 ст. л.

лаврове листя – 1 шт.

розмарин – 1 гілочка

перець чорний мелений – ½ ч. л.

сіль – 1 ч. л.

сода – 1 ч. л.

gorohovaya-kasha-v-myltivarke-2

Приготування:

Подрібніть горох. Залийте його окропом. Додайте соду, лаврове листя, гілочку розмарину та залиште на 1 годину.

Злийте воду та пересипте горох у каструлю. Налийте чистої води, поставте горох на вогонь і варіть упродовж 45 хвилин.

Готовий горох посоліть та потовчіть на пюре. Перекладіть пюре в форму для запікання.

Обчистіть і наріжте цибулю на півкільця. Обсмажте її на сковороді впродовж 2 хвилин. Наріжте на кубики свинину, додайте її до цибулі та води, накрийте кришкою і тушкуйте продовж 40 хвилин.

Готове м’ясо додайте до пюре та перемішайте. Поставте форму з кашею і м’ясом у духовку на 10 хвилин за температури 180°C.