Смажений сом від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Гігантські м’ясисті стейки із хрусткою скоринкою та ніжним соковитим м’ясом, що тає у роті, – Алла Ковальчук навчила готувати смаженого сома.

Інгредієнти:

сом – 800 г

сіль – 10 г

перець – 10 г

борошно – 60 г

крохмаль – 60 г

олія – 60 мл

вершкове масло – 30 г

лимон – ½ шт.

1408916286_68398237_1293432284_untitled3

Приготування:

Обдайте сома гарячою водою та видаліть слиз.

Розріжте живіт сома, вийміть нутрощі та відріжте зябра. Відріжте голову.

Відріжте хвіст та обріжте плавники. Промийте тушку та поділіть її на 2 частини.

З широкого боку хвостової частини відріжте 3 стейки. З реберної частини зріжте філе та зніміть шкіру.

Маринуйте рибу в лимонному соці не менше 10 хвилин.

Посипте стейки сіллю та перцем з обох боків та запаніруйте у суміші борошна й крохмалю.

Смажте стейки на суміші олії та вершкового масла по 3 хвилини з кожного боку.

Обсмажені стейки запікайте у духовці за температури 180°C упродовж 15 хвилин.