Суп із сома від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук розповіла, як приготувати духмяний, ароматний та наваристий суп із ніжними шматочками сома до обіду.

Інгредієнти:

обрізки сома – 1 кг

філе сома – 300 г

цибуля – 1 шт.

морква – 1 шт.

картопля – 2 шт.

лаврове листя – 2 шт.

кріп – 5 гілочок

петрушка – 5 гілочок

часник – 2 зубчики

сіль – 15 г

перець – 2 г

лимон – ¼ шт.

uha_iz_soma-72440

Приготування:

Загорніть обрізки сома (голову, кістки, плавники, шкіру) в марлю. Вузлик з обрізками покладіть у холодну підсолену воду та варіть на сильному вогні. Після закипання зменште вогонь до середнього. Через 20 хвилин додайте нарізані соломкою моркву та картоплю.

На цибулині зробіть надріз навхрест та додайте до бульйону цілою. Варіть ще 20 хвилин. Дістаньте вузлик з обрізками.

Філе з реберної частини сома наріжте кубиками розмірами 2,5х2,5 см та додайте до супу разом з лавровим листям і чорним перцем.

Варіть суп ще 15 хвилин. Коли філе приготується, додайте розчавлений часник і дрібно порізані кріп та петрушку. Залиште суп на 5 хвилин.