Пиріг з сомом від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук розповіла, як приготувати смачний пиріг із сомом у вигляді рибки до святкового столу.

Інгредієнти:

філе сома – 500 г

цибуля -1 шт.

морква – 1 шт.

яйце – 1 шт.

сухі дріжджі – 5 г

борошно – 280 г

цукор – 1/2 ст. л.

сіль –10 г

перець – 2 г

олія – 60 мл

лимон – ¼ шт.

pirog_s_krasnoj_ryboj

Приготування:

У теплу воду додайте дріжджі, цукор, сіль, олію та перемішайте. Після появи бульбашок поступово всипте борошно. Вимісіть однорідне тісто. Накрийте рушником та залиште на 40 хвилин за кімнатної температури.

Для начинки обсмажте на пательні порізану чвертькільцями цибулю та натерту на тертці моркву.

Обсмажені овочі охолодіть.

Філе сома з реберної частини і живота поріжте на смуги шириною 1,5 см. Посоліть та поперчіть.

Тісто, що піднялося, вимісіть та розкачайте на овальний пласт діаметром 35 см і товщиною 1 см. Перекладіть тісто на пергамент.

У центр тіста викладіть смужки філе у формі трикутника, а зверху висипте обсмажені овочі. Уздовж філе з боків зробіть розрізи на тісті шириною 1,5 см.

Смужки попіднімайте і викладайте одна на одну, щоб вийшла косичка. Сформуйте хвіст рибки у місці, де філе звужується.

Ножем зробіть візерунки на хвості. З іншого боку сформуйте голову. Зробіть рибі очі зі шматочків тіста.

Залиште пиріг за кімнатної температури на 5 хвилин. Змастіть його збитим до однорідності яйцем. Поставте у розігріту до 180°C  духовку на 40 хвилин.