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
(Русский) 5 кофейных коктейлей для жаркого лета | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

5 кавових коктейлів для спекотного літа

Все буде смачно

Жоден пристойний кавоман не зможе обійтися без улюбленого напою навіть у найспекотніші дні літа. Але варити звичайну кави необов’язковоможна зробити кавовий коктейль! Не біда, якщо у вас немає міксера або шейкера: звичайна виделка відмінно впорається з завданням. Професіонали рекомендують класти не менше третини ємності льоду.

Класичний холодний фраппе

подвійний еспресо

1/3 келиха льоду

100 мл молока

цукровий або шоколадний сироп

шоколадна крихта, зернятка кави

Приготування:

Наколоти крижані кубики за допомогою блендера. Можна покласти лід в рушник і розчавити його за допомогою качалки.

Насипаємо крихту льоду в келих.

Еспресо в окремому посуді змішуємо з цукровим сиропом і молоком за допомогою шейкера або виделки.

Переливаємо фраппе в келих з льодом.

Прикрашаємо шоколадною крихтою і кавовими зернами.

Шоколадном’ятне задоволення

150 мл свіжозвареної кави

100 г гіркого шоколаду

м’ятний сироп або лікер

вершкове морозиво

Приготування:

На невеликому вогні у процідженій каві розчиняємо шоколад.

Трохи охолоджуємо суміш і додаємо сироп.

Збиваємо за допомогою блендера.

Колем лід і кладемо його в келих.

Переливаємо напій в келих з льодом.

Кладемо в келих морозиво.

Прикрашаємо шоколадною крихтою.

Бананова кава для ласунів

350 мл міцної кави

100 г морозива

1 банан

щіпка кориці

щіпка тертого шоколаду

Приготування:

Варимо каву, проціджуємо і трохи охолоджуємо, додаємо морозиво.

З банана робимо пюре, кладемо в каву з морозивом і збиваємо блендером.

У келих кладемо лід і переливаємо в нього напій.

Посипаємо корицею і шоколадом.

Апельсиновий вибух

200 мл свіжозвареної кави

2 апельсина

цукрова пудра

збиті вершки, крихти печива, горішки

Приготування:

Знімаємо цедру з апельсинів і вичавлюємо сік.

Цедру кладемо у сотейник, наливаємо склянку води і кладемо цукрову пудру. Кип’ятити на маленькому вогні близько 5 хвилин. Отриманий сироп проціджуємо і охолоджуємо.

Каву охолоджуємо і змішуємо з апельсиновим соком і сиропом. Перемішуємо виделкою.

Переливаємо в келих з льодом, додаємо збиті вершки і прикрашаємо крихтою печива і горіхами.

Літній кавовий смузі

200 мл еспрессо

1 банан

150 мл йогурту

щіпка кориці

1 ч. л. какаопорошку

жменя свіжих ягід

збиті вершки, шоколадний сироп, пелюстки мигдалю

Приготування:

Варимо каву і охолоджуємо.

Колемо лід і кладемо його в склянку.

Йогурт, банан, ягоди, каву, какао, корицю збиваємо блендером до однорідності.

Переливаємо в склянку.

Прикрашаємо вершками, сиропом і пелюстками мигдалю.

Источник: AdMe.ru