Трюфельний торт від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

В міру солодкий, із насиченими шоколадними коржами, із вишуканою гірчинкою справжнього шоколаду та п’янкими нотками коньячного аромату –  Татяна Литвинова розповіла, як приготувати трюфельний торт.

Читайте також: Міжнародний день торта – 20 липня!

Інгредієнти:

для бісквіта:

чорний шоколад (70%) – 200 г

вершкове масло – 200 г

цукор – 250 г

яйця – 3 шт.

борошно – 125 г

розпушувач –  2 г

сіль – 1/3 ч. л.

для крему:

чорний шоколад – 100 г

вершки (30%) – 100 мл

сметана  (20%) – 75 мл

цукрова пудра – 100 г

для крихт:

цукор – 120 г

вода – 50 мл

сік лимона – ½ ч. л.

лід

какао – 20 г

вершкове масло – 50 г

для глазурі:

шоколад (70%) – 100 г

вершки (30%) – 125 мл

цукрова пудра – 2 ст. л.

вершкове масло – 100 г

коньяк – 1 ч. л.

для шоколадної стружки:

чорний шоколад (70%) – 100 г

Торт-трюфельный-рецепт

Приготування:

Для бісквіта шоколад розтопіть на паровій бані. Додайте вершкове масло і перемішайте до однорідності. Зніміть каструлю з парової бані та остудіть суміш.

Збийте міксером яйця з цукром до пишної піни. Додайте остиглий шоколад.

Окремо змішайте  борошно з розпушувачем і сіллю, додайте  до шоколадно-яєчної суміші та обережно перемішайте.

Виріжте з пергаменту круг діаметром як дно 3-літрової каструлі. Змастіть стінки каструлі та пергамент вершковим маслом. Пергамент викладіть на дно каструлі. На пергамент викладіть тісто.

Покрутіть форму за годинниковою стрілкою 3-4 рази – щоб тісто розрівнялося.

Закрийте каструлю тарілкою, загорнутою в рушник.

На дно більшої каструлі покладіть тарілку. Зверху поставте каструлю з бісквітом. Накрийте велику каструлю кришкою та випікайте на плиті на маленькому вогні впродовж 1 години.

Готовий корж остудіть просто в 3-літровій каструлі у великій мисці з холодною водою впродовж 20 хвилин.

Корж обережно дістаньте з форми на дощечку, накрийте великою мискою і поставте в холодильник на 20 хвилин.

Для крему шоколад розтопіть на паровій бані та охолодіть до 40°C.

У холодному посуді вершки та сметану збийте до густої піни, поступово додаючи цукрову пудру. Додайте остиглий шоколад, перемішайте до однорідності та залиште на 10 хвилин у холодильнику.

Для трюфельних крихт нагрійте воду з цукром і варіть до загуснення. Через 2 хвилини додайте лимонний сік.

Змішайте какао та вершкове масло. Додайте до готового сиропу. Поставте на льодяну баню і помішуйте до загуснення. Вилийте на пергамент шаром до 5 мм. Залиште до повного застигання, а потім подрібніть блендером на крихти.

Бісквіт розріжте на 2 коржі та сформуйте торт.

На перший корж нанесіть крем товщиною 7 мм і щедро присипте трюфельними крихтами. Накрийте другим коржем. Верхівку та боки торта змастіть кремом та посипте цукровою пудрою. Поставте у холодильник на 15 хвилин.

Приготуйте глазур. Нагрійте вершки, додайте вершкове масло і цукрову пудр та перемішайте до однорідності. Додайте до теплої маси подрібнений шоколад і коньяк. Перемішайте і остудіть до 40°C.

Виливайте глазур у центр торта так, щоб вона стікала красивими хвилями.

Шоколадну стружку зробіть за допомогою овочечистки з шоколадки кімнатної температури.

Посипте центр торта шоколадною стружкою та трюфельними крихтами. Поставте торт у холодильник на 1 годину.