Трюфельні тістечка від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

Тетяна Литвинова вже розповідала, як приготувати трюфельний торт. А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділилася рецептом не менш смачних тістечок з трюфельним прошарком.

Інгредієнти:

волоські горіхи – 200 г

вершкове масло – 150 г

цукор – 120 г

борошно – 150 г

чорний шоколад (70%) – 200 г

вершки (30%) – 500 мл

кава розчинна – 6 г

цукрова пудра – 16 г

коктейльні вишні – 10 шт.

Приготування:

Подрібніть підсмажені волоські горіхи. Натріть холодне вершкове масло на крупній тертці та змішайте його з борошном. Додайте подрібнені горіхи, цукор і замісіть тісто.

Розкачайте його на пласт товщиною 1 см. За допомогою склянки діаметром 7 см виріжте з тіста 10 кругів.

Застеліть плоске деко пергаментом так, щоб його краї виходили за межі дека. Викладіть коржики в форму та випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180°C 25 хвилин.

Дістаньте коржики з форми та залиште остигати за кімнатної температури.

Для трюфельного прошарку нагрійте вершки, не доводячи до кипіння. Додайте шматочки шоколаду і перемішайте. Зніміть з вогню та відставте на 1 години для застигання.

Для крему збийте міксером вершки до пишної піни. Додайте цукрову пудру і каву та знову збийте.

Нанесіть трюфельну масу на коржики шаром товщиною 5 мм, а поверх неї за  допомогою кондитерського мішка вичавіть крем товщиною 4-5 см.

Прикрасьте тістечка коктейльними вишнями та поставте в холодильник на 1 годину.