Тушкована качка від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Соковиті, пряні, м’ясні шматочки під золотистою скоринкою, що просто тануть у роті – Алла Ковальчук навчила готувати тушковану качку.

Інгредієнти:

качка – 1 шт.

апельсин – 1 шт.

капуста – ½ шт.

морква – 2 шт.

цибуля – 1 шт.

часник – 1 зубчик

бекон – 100 г

яблука – 2 шт.

лимони – 3 шт.

заморожена журавлина – 2 ст. л.

червоне сухе вино – 125 мл

лаврове листя – 2 шт.

чорний мелений перець – 5 г

червоний мелений перець – 5 г

паприка – 15 г

сіль – 20 г

цукор – 10 г

олія – 100 мл

156321

Приготування:

Видаліть з тушки качки жир, відріжте треті фаланги крил та хвіст.  Зніміть цедру з апельсина і вичавіть з нього сік з м’якоттю. Натріть сумішшю тушку, загорніть її в харчову плівку та покладіть у холодильник на 20 хвилин.

Розберіть качку на частини: гомілки, стегна, крила та грудинку. Грудинку наріжте на шматочки. Змішайте їх з олією, соком лимона, червоним меленим перцем і сіллю. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Каркас качки розріжте навпіл. Обсмажте його та шию на розпеченій сковорідці з олією впродовж 2 хвилин.

В каструлю налийте воду, додайте сіль та обсмажені каркас і шию. Варіть бульйон упродовж 20 хвилин.

Витягніть шматочки качки з холодильника. На кожному шматочку зробіть проколи ножем. Обсмажте м’ясо на сухій сковороді впродовж 7 хвилин.

Розігрійте казанок з олією. Наріжте соломинкою бекон. Обсмажте його в казані впродовж 5 хвилин, а потім перекладіть шумівкою на тарілку.

Обчистіть і наріжте на півкільця цибулю та на кільця – моркву. Викладіть овочі в казан, добавте розчавлений часник та обсмажте овочі впродовж 5 хвилин.

Додайте бульйон, вино, журавлину, цукор і доведіть масу до кипіння.

Додайте обсмажену качатину.

Наріжте половину капусти на квадратики і також додайте у казан. Накрийте кришкою, зменште вогонь до мінімуму й тушкуйте 50 хвилин.

Додайте в казан нарізані на шматки яблука. Накрийте його кришкою і поставте в духовку за температури 150°C на 15 хвилин.

Викладіть качині шматочки та великі шматки овочів і яблук на блюдо. Залишки з казана перетріть через сито в сотейник.

Поставте його на вогонь, додайте лаврове листя та чорний мелений перець. Варіть рідину до густоти.

Полийте качку соусом та присипте обсмаженим беконом.