PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Шашлик з качки від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Щоб приготувати шашлик з качки за рецептом Алли Ковальчук, вам не треба їхати на природу – все можна зробити на домашній кухні.

Інгредієнти: 

качина грудинка – 400 г

апельсин – 1 шт.

сіль – 10 г

чорний мелений перець – 5 г

цибуля – 1 шт.

лимон – 1 шт.

печериці – 9 шт.

перець чилі – 1 шт.

сушений базилік – 1 ч. л.

олія – 20 мл

813775_original

Приготування:

Обчистіть та натріть на тертці цибулю. Відріжте кінчик перцю чилі, почистіть його від насіння та наріжте.

Наріжте грудинку на шматочки, замаринуйте у суміші тертої цибулі та дрібно нарізаного перцю чилі. Додайте сіль, чорний мелений перець та сік лимона. Маринуйте м’ясо в холодильнику 30 хвилин.

Цілі гриби змішайте з сіллю, базиліком та олією.

Настроміть на замочені заздалегідь шпажки почергово м’ясо качки і гриби.

Покладіть шашлики на решітку. На деко, застелене фольгою, викладіть скибочки сала.

Поставте деко в духовку, а зверху – решітку з шашликами. Запікайте за температури 180°C упродовж 20 хвилин.