Три рецепта свинячих реберець від Ігоря Місевича

Все буде смачно

Свинячі реберцяситне і недороге блюдо. Головнеза рецептом Ігоря Місевича їх можна приготувати як на природі, так і вдома.

Запечені свинячі ребра у маринаді «Барбекю»

Інгредієнти:

1,5-2 кг свинячих реберець

для маринаду «Барбекю»:

4 помідори

2 ст. л. цукру

1 цибуля

4 ст. л. соєвого соусу

1/2 склянки сухого червоного вина

чорний мелений перець, сіль – за смаком

2 ст. л. соняшникової олії

1,5 склянки апельсинового фрешу (6 апельсинів)

Приготування:

Вичавіть апельсиновий сік.

Кожен помідор розріжте на 4 частини та ножем вийміть з них зернятка.

Обсмажте помідори на олії, а потім перетріть їх через сито. Отриману масу додайте до апельсинового фрешу. Також додайте соєвий соус, цукор, червоне вино та олію. Збийте отриману суміш до однорідної емульсії.

Додайте дрібно нарізану цибулю, спеції та перемішайте.

Свинячу грудинку розріжте на порційні шматки по 3 ребра, промийте та обсушіть.

Покладіть свинячі реберця в маринад і ретельно втирайте спеції у м’ясо. Залиште його на 2-3 години під пресом у холодильнику.

Викладіть ребра у товстостінне деко з високими бортами, попередньо застеливши його фольгою. Фольгу треба змастити олією.

Реберця присипте цукром, додайте для аромату гілочку розмарину чи інших трав, шматочки бекону, сухофрукти або яблука.

Випікайте ребра за температури 160 °C приблизно 40-50 хвилин.

admin-ajax (1)

Тушковані свинячі реберця

Інгредієнти:

1,5-2 кг свинячих реберець

для соусу:

1,5 склянки апельсинового фрешу (6 апельсинів)
1,5 склянки соєвого соусу
3 зубчики часнику

3 ст. л. цукру
2 ч. л. імбиру, нарізаного кубиками

Приготування:

Всі інгредієнти для соусу змішайте у каструлі та доведіть до кипіння.

Свинячі реберця розділіть на порційні шматки по 2 шт.

Обсмажте їх до золотистої скоринки на розпеченій сковороді з олією.

Викладіть ребра у соус. Зменште вогонь до мінімуму і залиште страву на 35 хв.

vlcsnap-2014-07-25-12h00m42 

Свинячі реберця «Веретено»

Інгредієнти:

500 г  копчених  свинячих ребер

Для фаршу:
350 г свинини
350 г яловичини
1 цибулина
перець та сіль – за смаком

для тіста:
260 г борошна
1/2 склянки води
3 г сухих дріжджів
1 ст. л. рафінованої олії
1,5 г солі
1 яйце (для змащування тіста)

Приготування:

Замісіть тісто.  Змішайте сухі дріжджі та сіль з борошном і додайте води. Ретельно все перемішайте, а потім додайте олію.

Добре вимісіть  тісто і залиште на 10 хвилин. Розкачайте його на пласт товщиною 5 мм. Розріжте пласт на смужки шириною не більше 1 см.

Приготуйте фарш.

Пропустіть м’ясо через м’ясорубку разом з цибулею. Посоліть, поперчіть,  перемішайте та відбийте фарш.

Сформуйте «веретена»

Копчені свинячі реберця відокремте одне від одного. Очистіть краї кісток так, щоб вони виступали з фаршу. Закутайте кожне реберце в фарш і обмотайте «нитками» з тіста.

Викладіть «веретена» на деко з пергаментом. Змастіть їх зверху яєчним жовтком. Запікайте «веретена» впродовж 20-25 хвилин за температури 180°C.