Поради по запіканню свинячих реберець від Ігоря Місевича

Все буде смачно

Експерт проекту «Все буде смачно!» Ігор Місевич розповів про секрети приготування свинячих реберець, а також дав кілька слушних порад.

Вибираємо свинячі реберця

Товщина кісток реберець повинна бути 1 см. Чим товще кістка – тим старіше свиня. Реберця староъ тварини для запікання зовсім не підходять. М’ясо буде темне і жорстке. А реберця вийдуть зовсім несмачні. Також потрібно звернути увагу на колір м’яса і сала. Чим світліше м’ясо і сало – тим молодше порося, страва буде м’якою і ніжною. Для запікання потрібно вибирати пісне м’ясо з тонким прошарком сала, тоді реберця будуть соковиті, а не жирні.

1557778

Як правильно готувати соус і маринад

Для соусу краще використовувати свіжі томати. Томатна паста дає дуже багато кислоти. Крім того, вона чорніє і горить, тому що її роблять з додаванням яблучного пюре і крохмалю. Саме крохмаль під час нагрівання густіє, і на реберцях з’являються горілі місця. Для маринаду потрібно використовувати свіжий цитрусовий сік. Він зробить ваші реберця ніжними і добре просочить м’ясо.

Як маринувати реберця

Щоб реберця вийшли м’якими і соковитими – потрібно 5 хвилин натирати їх спеціями. Після цього покласти реберця в маринад і залишити на 2-3 години. Чим довше реберця пролежать у маринаді – тим краще. Можна їх залишити на всю ніч. Тоді м’ясо буде дуже ніжним. Якщо у вас немає часу, поставте ребра у маринаді на водяну лазню на 10 хвилин, щоб м’ясо ввібрало у себе аромат спецій. В крайньому випадку можна нарізати 3-4 цибулини, добре пом’яти і накрити реберця. Сік цибулі теж зробить м’ясо ніжним і м’яким.