Паска від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Щоб паска вдалася на славу, її потрібно приготувати за рецептом кулінарного експерта шоу “Все буде смачно!” Алли Ковальчук

Інгредієнти:

борошно – 400-600 г

молоко250 мл

дріжджі35 г

цукор – 1 склянка

ванільний цукор

вершкове масло125 г

яйця4 шт.

сіль

родзинки30 г

цукати30 г

IMG_9620Приготування:

Зробіть опару для тіста.

Молоко підігрійте до 36°C. Розчиніть в молоці пресовані дріжджі і додайте цукор і борошно.

Зробіть опару, накрийте її рушником і залиште в теплому місці на 30 хв.

Зробіть перший заміс тіста для паски.

Розтопіть вершкове масло і охолодіть його. Яйця розділіть на білки і жовтки. Жовтки збийте з цукром, а білки до щільної піни.

Коли опара збільшиться вдвічі, додайте ванільний цукор, сіль, жовтки з цукром, борошно і білки.

Замісіть тісто. В кінці додайте розтоплене вершкове масло і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне легко відлипати від рук.

Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину. Тісто має вирости в два-три рази.

Родзинки і цукати для паски замочіть на 5-10 хвилин у теплій воді. Обсушіть їх на паперовому рушнику.

Зробіть другий заміс тіста для паски.

У тісто, що підійшло, додайте родзинки, цукати і ретельно перемішайте, щоб вони розподілилися по всьому тісту.

Змастіть форми для випікання маслом і викладіть в них тісто, заповнюючи форми на третину. Поставте форму з тістом у тепле місце на 30 хв.

Коли тісто заповнить практично всю форму, змастіть його зверху збитим жовтком для глянсового блиску.

Змастіть зверху збитим білком. Поставте паски в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 °C.