Бананова паска від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу “Все буде смачно!” поділилася рецептом оригінальної бананової паски.

Інгредієнти:

Для тіста:

банани2 шт.

масло вершкове75 г

цукор – 1 склянка

ванільний цукор1 ч. л.

яйця2 шт.

вода50 мл

борошно – 1,5 склянки

сода1 ч. л.

розпушувачщіпка

сільщіпка

родзинки30 г

Для глазурі:

білки двох яєць

цукрова пудра1 стакан

лимонний сік2 ст. л.

3359Приготування:

Вершкове масло кімнатної температури збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте яйця і продовжуйте збивати.

З бананів зробіть пюре, додайте воду і перемішайте.

Бананову масу додайте до суміші масла і яйця і перетріть все віночком. Поступово додайте борошно, соду, розпушувач і зробіть тісто. Наприкінці додайте родзинки і замісіть густе тягуче тісто.

Наповніть форму тістом приблизно на 3/4 висоти і випікайте протягом 40 хвилин при температурі 180°C. Готові паски вийміть спочатку з духовки, а потім – з форми.

Зробіть глазур для пасок. Охолоджені білки збийте. Поступово додайте цукрову пудру і сік лимона.

Збийте білки до щільної піни. Якщо ви хочете зробити кольорову білкову глазур, додайте збитих білків, сік буряка, шпинату або щіпку куркуми.

Гарячу паска змастіть білою глазур’ю, а потім намалюйте візерунки за допомогою зубочистки.