Фаршировані курячі стегенця від Сергія Калініна

Все буде смачно

Апетитна рум’яна скоринка, ніжна начинка із соковитого м’яса та шматочків ароматних грибів. Страва від якої паморочиться у голові – Сергій Калінін навчив готувати фаршировані курячі стегенця.

Інгредієнти:

курячі стегенця – 3 шт.

шампіньйони – 200 г

цибуля – 1 шт.

сметана (25%) – 125 мл

білий хліб – 125 г

молоко – 125 мл

білок – 1 шт.

часник – 2 зубчики

сіль – 20 г

мелений перець – 5 г

петрушка – 3 гілки

кріп – 3 гілки

farshirovannye-kurinye-okorochka

Приготування:

Зніміть зі стегон шкірку  до кінця суглоба, не пошкодивши її. Відділіть шкіру з кінчиком кістки від ніжки.

Шкіру ззовні натріть сіллю, а зсередини — сметаною, чорним перцем, часником і сіллю.

Відокремте м’ясо від кістки.

Підсмажте фарш на пательні разом з дрібно порізаними грибами та цибулею. До підсмаженого фаршу додайте черствий хліб, замочений у молоці.

Посоліть фарш, поперчіть, додайте зелень, а наприкінці – збитий міксером білок. Перемішайте.

Начиняйте курячі ніжки за допомогою пакета з-під молока. Закріпіть краї шкіри за допомогою зубочисток, зашийте їх чорними нитками чи загорніть шкіру, немов конвертик.  Викладіть стегенця на деко швом униз.

Запікайте в духовці впродовж 40 хвилин за температури 180°C. За 10 хвилин до готовності змастіть ніжки маринадом зі сметани, часнику, чорного перцю та солі.