Фарширована курка від Сергія Калініна

Все буде смачно

Сергій Калінін розповів, як подати до столу по-справжньому королівську страву – красиву, духмяну, фаршировану курку.

Інгредієнти:

куряча тушка з цілою шкірою – 1 шт. (1,5 кг)

курага – 100 г

заморожений горошок – 120 г

цибуля – 1 шт.

морква – 1 шт.

болгарський перець – 1 шт.

твердий сир – 200 г

яйця – 2 шт.

сіль – 20 г

чорний мелений перець – 5 г

петрушка – 5 гілок

кріп – 5 гілок

сметана (для змащування курки) – 100 мл

базилік – 2 г

9608ecfe49dfbed17fd7691544da56b1_cropped_612x412

Приготування:

Зніміть з курки шкіру, не пошкоджуючи її. Відріжте треті фаланги крил. Залиште шкірку лише на ніжках і крильцях.

Маринадом зі сметани, базиліку, чорного перцю та солі натріть шкіру зсередини, а ззовні – сіллю. Відділіть м’ясо від скелету та пропустіть його через м’ясорубку.

Підсмажте фарш на пательні разом з порізаними на кубики цибулею, морквою, солодким перцем, курагою, кропом та петрушкою. Перекладіть фарш у миску.

Додайте до суміші нарізаний твердий сир і розморожений зелений горошок.

Додайте до нього жовток, розмішаний з чорним перцем і сіллю, та окремо збитий білок. Все ретельно перемішайте. Зашийте отвір на шиї чорними нитками.

Начиніть курячу шкіру фаршем. Надайте тушці форму цілої курки. Зашийте отвір на животі та зв’яжіть курку мотузкою.

Викладайте її на подушку з моркви та цибулі. Запікайте в духовці впродовж 40 хвилин за температури 180°C.