Тістечка «Спартак» від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук розповіла, як приготувати невимовно ніжні, ароматні, яскраво-шоколадні, зі сліпучо-білим кремом та пікантним апельсиновим присмаком – дивовижні тістечка «Спартак»!

Інгредієнти:

вершкове масло – 100 г

яйця – 6 шт.

какао – 225 г

смородиновий джем – 240 г

сода – 24 г

борошно – 1 кг

цукор – 550 г

сметана – 600 мл

йогурт – 100 мл

цукрова пудра – 200 г

лимонна кислота – 2 г

ванільний цукор – 4 г

крохмаль – 12 г

кава мелена – 7 г

сік апельсина – 50 мл

ром – 20 мл

вершки – 100 мл

вода – 200 мл

желатин – 15 г

maxresdefault

Приготування:

Для тіста яйця змішайте з цукром і поставте на парову баню. Додайте порізане кубиками вершкове масло кімнатної температури та перемішайте. Додайте джем і перемішайте. Додайте соду і знову перемішайте.

Зніміть суміш з парової бані. До тіста додайте половину борошна, какао та перемішайте. Додайте борошно, що залишилося, та вимісіть тісто до консистенції щербету. Залиште на 5 хвилин.

Розкачайте тісто на ковбасу та розріжте на 9 частин. Розкачайте кожну на корж товщиною 2,5-3 мм. Випікайте коржі по 4 хвилини за температури 200°C. Обріжте нерівні краї коржів та охолодіть їх до кімнатної температури.

Приготуйте крем. Відцідіть сметану від сироватки впродовж 1 години. Змішайте цукрову пудру, ванільний цукор, лимонну кислоту та крохмаль.

Додайте суміш до йогурту та збийте міксером упродовж 1 хвилини. Змішайте зі сметаною, накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник до формування тістечок.

Для суміші для просочування заваріть каву, остудіть і процідіть її. Додайте до кави сік апельсина, ром і перемішайте.

Для глазурі желатин розчиніть у воді кімнатної температури та залиште на 10-15 хвилин. Какао розчиніть у воді. У сотейнику змішайте вершки і воду з какао, додайте цукор і перемішайте. Грійте суміш, поки не піде пара, а тоді зніміть з вогню. Додайте желатин, перемішайте та охолодіть до температури тіла.

Дошку застеліть пергаментом та змастіть шаром крему товщиною 1 мм. Покладіть корж та просочіть його. Нанесіть шар крему товщиною 5 мм. Таким способом сформуйте весь десерт. Верхній корж кремом не змащуйте. Поставте десерт у холодильник на 1,5 години.

Потім залийте його глазур’ю та залиште за кімнатної температури на 1 годину. Розріжте пласт на тістечка та прикрасьте шоколадними листям.