Секрети гарного салату від Джеймі Олівера

Все буде смачно

Головні секрети гарного салату — правильне поєднання продуктів і відповідна заправка. Джеймі Олівер пропонує при готуванні не просто слідувати рецепту, а усвідомлено розбиратися в тому, які продукти краще всього поєднуються один з одним і які хитрощі роблять салат особливо смачним.

Найпростіший спосіб зробити салат більш ситним — додати крупу, м’який сир або квасолю в консервах (білу або чорну).

Інший варіант: шматочки тортилії. Її можна покришити зверху на шматочки індички або курки і заправити салат соусом на основі натурального йогурту, гострого перцю, тертого імбиру, кунжутного масла і соку лимона.

salaty-ot-dzhejmi-olivera2

Смачніше всього в теплих салатах виступають запечені баклажани і болгарський перець. Баклажани люблять поєднуватися з волоськими горіхами і арахісом, жасминовим рисом. Запечені болгарські перці дуже смачні з обсмаженим скибочками індійським сиром панір, нутом, молодим шпинатом і лимоном.

Лосось прекрасний з кіноа, фісташками, маслинами, фенхелем, марокканськими спеціями, м’ятою або петрушкою. А можна приготувати з нього салат з водоростями вакаме, салатом романо, медом акації і лимонно-імбирною заправкою.

IMG_1777

Підкреслити і підсилити смак продукту допоможе заправка. Скажімо, якщо ви використовуєте яблуко в салаті — вибирайте для заправки яблучний оцет. Якщо кладете арахіс або кунжут — арахісове і кунжутне масло відповідно.

І не забудьте, що будь-який салат легко перетворюється на сендвіч, якщо загорнути його в піту (зручно брати з собою їжу в офіс) або салат можна покласти між золотистими тостами.

Джерело: AdMe.ru