Запечені свинячі щоки від Ігоря Місевича

Все буде смачно

Рум’яні, соковиті, запашні свинячі щічки з пікантною легкою гостринкою, запечені на м’якій, ароматній подушці із овочів – рецепт цієї смакоти Ігор Місевич привіз із Польщі, де запечені свинячі щоки вважаються справжнім делікатесом.

Інгредієнти:

свинячі щоки – 1 кг

часник – 2 зубчики

картопля – 3 шт.

морква – 1 шт.

цибуля – 1 шт.

болгарський перець – 1 шт.

перець чилі – ¼ шт.

броколі – 250 г

кріп – 3 гілочки

олія – 20 мл

борошно – 40 г

сіль – 15 г

чорний мелений перець – 5 г

мускатний горіх – 3 г

коріандр – 3 г

сухий базилік – 3 г

лимон – 1 шт.

549610_900

Приготування:

З промитих свинячих щік зріжте шкірку і верхній шар сала. Щоки наріжте шматочками.

Обваляйте кожен шматочок щік у суміші солі, перцю, мускатного горіха, коріандру і борошна. Обсмажте їх на розпеченій сковороді з олією впродовж 4 хвилин.

Полийте обсмажені щічки сумішшю води, дрібно нарізаного кропу, розчавленого часнику й сухого базиліку.

Змішайте розморожену броколі, нарізану цибулю, моркву, болгарський перець, перець чилі та картоплю. Посоліть овочі.

Викладіть всі овочі рівним шаром на деко з фольгою. Зверху на овочі викладіть шматочки щік і накрийте фольгою.

Запікайте в духовці за температури 180°C упродовж 1 години. Зніміть фольгу і запікайте ще впродовж 30 хвилин.