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
(Русский) Рецепт торта "Карпаты" | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт «Карпати» від Алли Ковальчук

Все буде смачно

На вашому столі виростуть цілі гори найсмачніших солодощів, бо з цим рецептом від Алли Ковальчук ви навчитеся готувати надзвичайний торт «Карпати».

Читайте також: міжнародний день торта 20 липня!

Інгредієнти:

яйця – 10 шт.

вершкове масло – 300 г

цукор – 500 г

борошно — 400 г

ванільний цукор – 10 г

розпушувач – 15 г

сметана – 125 мл

крохмаль – 130 г

окріп – 90 мл

для крему:

борошно – 75 г

крохмаль – 120 г

цукор – 50 г

ванільний цукор – 8 г

яйця – 4 шт.

молоко – 700 мл

какао – 50 г

шоколад – 100 г

вершки – 50 мл

вершкове масло – 200 г

окріп – 40 мл

торт карпаты
Приготування
:

Розділіть яйця на жовтки та білки. Білки зістарте, тобто пропустіть їх через сито, та збийте до стійкої піни. Жовтки, вершкове масло і цукор збийте міксером.

Борошно змішайте з крохмалем, розпушувачем та ванільним цукром і додайте до жовтків з маслом та цукром. Додайте до суміші сметану та окріп. Наостанок вмішайте збиті яєчні білки.

Дека змочіть водою та застеліть їх пергаментом. Викладайте тісто по периметру пергамента шаром товщиною 5 мм. Випікайте 3 однакових коржі за температури 180°C  упродовж 7 хвилин.  Після приготування кожен розділіть навпіл, щоб у результаті отримати 6 коржів.

Для крему яйця розбийте виделкою і змішайте з молоком. Цукор, ванільний цукор, крохмаль і борошно  перемішайте. Молоко з яйцями влийте в суху суміш і розмішуйте, поки не зникнуть грудочки.

Поставте суміш на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть її до кипіння.  Зніміть з вогню.

Какао змішайте з окропом і додайте в ще гарячий заварний крем. Добре перемішайте і охолодіть.

На паровій бані нагрійте вершки та додайте до них більшу частину поламаного чорного шоколаду.

Ще третину шоколаду додайте після того, як знімете масу з вогню.

Розмішайте до повного розчинення шоколаду. Охолодіть шоколад.

Збийте вершкове масло. Додайте до нього холодний розтоплений з вершками шоколад і збийте однорідної кремоподібної маси. Змішайте повністю охолоджений заварний крем з масляно-шоколадним. Збийте суміш міксером.

Сформуйте торт. Порівняйте краї коржів ножем. 5 з 6 коржів для торта змастіть кремом та складіть один на одного. Залиште торт просочуватися кремом на 1 годину за кімнатної температури та на 1 годину – у холодильнику.  Розріжте 5 коржів упоперек на 3 рівних смужки. Шостий корж відкладіть.

Далі кожен пласт розріжте навскіс – ведіть ножем по діагоналі від верхнього правого кута до нижнього лівого. Вийде 2 трикутники з 1-го пласта.

6-й корж змастіть кремом. Покладіть на нього першу половину гірки, змастіть кремом зсередини та приєднайте іншу частину гірки.

Загалом вийде 3 гірки.

Відріжте непотрібну частину 6-го коржа. Всі грані торта змастіть кремом. Поставте торт у холодильник на 30 хвилин.

Прикрасьте «Карпати» кокосовою стружкою.