Торт «Карпати» від Алли Ковальчук

Все буде смачно

На вашому столі виростуть цілі гори найсмачніших солодощів, бо з цим рецептом від Алли Ковальчук ви навчитеся готувати надзвичайний торт «Карпати».

Читайте також: міжнародний день торта 20 липня!

Інгредієнти:

яйця – 10 шт.

вершкове масло – 300 г

цукор – 500 г

борошно — 400 г

ванільний цукор – 10 г

розпушувач – 15 г

сметана – 125 мл

крохмаль – 130 г

окріп – 90 мл

для крему:

борошно – 75 г

крохмаль – 120 г

цукор – 50 г

ванільний цукор – 8 г

яйця – 4 шт.

молоко – 700 мл

какао – 50 г

шоколад – 100 г

вершки – 50 мл

вершкове масло – 200 г

окріп – 40 мл

торт карпаты
Приготування
:

Розділіть яйця на жовтки та білки. Білки зістарте, тобто пропустіть їх через сито, та збийте до стійкої піни. Жовтки, вершкове масло і цукор збийте міксером.

Борошно змішайте з крохмалем, розпушувачем та ванільним цукром і додайте до жовтків з маслом та цукром. Додайте до суміші сметану та окріп. Наостанок вмішайте збиті яєчні білки.

Дека змочіть водою та застеліть їх пергаментом. Викладайте тісто по периметру пергамента шаром товщиною 5 мм. Випікайте 3 однакових коржі за температури 180°C  упродовж 7 хвилин.  Після приготування кожен розділіть навпіл, щоб у результаті отримати 6 коржів.

Для крему яйця розбийте виделкою і змішайте з молоком. Цукор, ванільний цукор, крохмаль і борошно  перемішайте. Молоко з яйцями влийте в суху суміш і розмішуйте, поки не зникнуть грудочки.

Поставте суміш на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть її до кипіння.  Зніміть з вогню.

Какао змішайте з окропом і додайте в ще гарячий заварний крем. Добре перемішайте і охолодіть.

На паровій бані нагрійте вершки та додайте до них більшу частину поламаного чорного шоколаду.

Ще третину шоколаду додайте після того, як знімете масу з вогню.

Розмішайте до повного розчинення шоколаду. Охолодіть шоколад.

Збийте вершкове масло. Додайте до нього холодний розтоплений з вершками шоколад і збийте однорідної кремоподібної маси. Змішайте повністю охолоджений заварний крем з масляно-шоколадним. Збийте суміш міксером.

Сформуйте торт. Порівняйте краї коржів ножем. 5 з 6 коржів для торта змастіть кремом та складіть один на одного. Залиште торт просочуватися кремом на 1 годину за кімнатної температури та на 1 годину – у холодильнику.  Розріжте 5 коржів упоперек на 3 рівних смужки. Шостий корж відкладіть.

Далі кожен пласт розріжте навскіс – ведіть ножем по діагоналі від верхнього правого кута до нижнього лівого. Вийде 2 трикутники з 1-го пласта.

6-й корж змастіть кремом. Покладіть на нього першу половину гірки, змастіть кремом зсередини та приєднайте іншу частину гірки.

Загалом вийде 3 гірки.

Відріжте непотрібну частину 6-го коржа. Всі грані торта змастіть кремом. Поставте торт у холодильник на 30 хвилин.

Прикрасьте «Карпати» кокосовою стружкою.