Бісквітне печиво від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати торт «Карпати», а тепер кулінарний експерт поділилася рецептом бісквітного печива.

Інгредієнти:

цукор – 170 г

борошно – 80 г

яйця – 5 шт.

цукрова пудра  – 25 г

ванільний цукор – 10 г

для начинки:

вишневий джем – 150 г

манка – 8 г

для глазурі:

білий шоколад – 100 г

вершкове масло – 25 г

сметана – 18 мл

biskvitnoe_pechene_-49826

Приготування:

Поділіть яйця на білки та жовтки. Збийте міксером білки з частиною цукру. Жовтки розітріть віничком з цукром та ванільним цукром. Додайте до них  борошно та змішайте до однорідності.

Білкову масу додайте до жовткового тіста і обережно перемішайте віничком. Деко застеліть пергаментом та змастіть маслом.

Тісто для печива викладіть на деко кружечками за допомогою щільного пакета з-під молока. Посипте цукровою пудрою для утворення хрусткої скоринки. Випікайте в духовці за температури 180°C  упродовж 10 хвилин.

Додайте до джему манну крупу та залиште суміш на 15 хвилин. Доведіть масу до кипіння, а через 2 хвилини вимкніть  і охолодіть.

Змастіть  плаский бік кожного печива густим джемом і з’єднайте його зі ще одним  печивом – теж пласким боком.

Щоб приготувати  глазур, розтопіть білий шоколад зі сметаною та вершковим маслом.

Занурте печиво в розтоплений шоколад виделкою і покладіть на решітку, щоб глазур застигла.