Запечений минтай з овочами від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Ніжна, із тендітною скоринкою, насичена духмяним соком з овочів рибка, що займала перше місце у переліку коронних страв наших мам та бабусь – Алла Ковальчук розповіла, як приготувати тушкованого минтая.

Інгредієнти:

тушка минтая – 800 г

молоко – 1 л

борошно – 90 г

печериці – 200 г

червона цибуля – 1 шт.

морква – 2 шт.

помідор – 1 шт.

картопля – 3 шт.

сіль –  15 г

чорний мелений перець – 3 г

олія – 136 мл

mintay-tushkovaniy-z-ovochami_432

Приготування:

Розморозьте дві тушки минтая в молоці.

Зріжте плавники та хвіст. Очистіть рибу від чорної плівки та поріжте на стейки товщиною 2 см.

Обсмажте їх на розжареній сковороді по 1 хвилині з кожного боку, заздалегідь обкачавши їх у борошні.

Підготуйте овочі. Картоплю поріжте тонкими кільцями, морквину – соломкою,  а червону цибулю – кубиками. Шампіньйони поріжте пластинками, а помідори – кружечками.

Картоплю посоліть та змішайте з соняшниковою олією. Викладіть на дно дека картоплю, а поверх неї – стейки. Накрийте фольгою та поставте  рибу в розігріту духовку за температури 200 градусів.

Обсмажте на одній пательні цибулю і моркву, а на другій – гриби. Через 20 хвилин після початку  запікання дістаньте рибу, посоліть і поперчіть. Викладіть зверху  по усій площі цибулю, моркву, а потім – гриби та кружальці помідорів.

Накрийте фольгою і поставте в духовку ще на 10 хвилин. Вимкніть духовку та залиште в ній страву ще на 10 хв.