Шоколадна ковбаса від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Алла Ковальчук розповіла, як приготувати найпопулярніший десерт усіх часів та народів – шоколадну ковбасу.

Інгредієнти:

пісочне печиво – 600 г

яйця – 1 шт.

цукор – 100 г

молоко  (25%) – 250 мл

какао – 50 г

пшеничне борошно – 1 ст. л.

вершкове масло – 100 г

600x398_0_85bef76b1bc3f2524a73c73941e9d916@800x531_0x59f91261_20124113061383818480

Приготування:

Половину домашнього печива подрібніть на крихти розміром як манка.

Другу – поламайте руками на шматочки довжиною не більше 5 мм.

Волоські горіхи обсмажте на сухій розжареній пательні й також подрібніть на дрібні крихти. Усе змішайте.

Приготуйте заварний крем. Трохи більше половини склянки молока нагрійте в сотейнику приблизно до 40°C.

Змішайте борошно з какао, а потім з цукром.

Додайте 2-3 ст. л. теплого молока з сотейника, розмішайте та вилийте отриману масу в молоко, що в сотейнику. Прогрійте суміш, час від часу помішуючи.

У молоці, що залишилося, розбовтайте 1 яйце і додайте в сотейник з какаовою масою, коли цукор розчиниться, а над сумішшю з’явиться пара. Добре перемішайте.

Як тільки крем почне гуснути, зніміть його з вогню та поставте на крижану баню, щоб він охолонув до температури тіла.

Потім міксером вмішайте в нього збите вершкове масло. Залиште  шоколадний крем охолоджуватися до кімнатної температури.

Додайте до нього горіхово-пісочні крихти та перемішайте. Викладіть шоколадну масу на лист пергаменту та скрутіть щільний рулет діаметром 6-7 см.

Потім загорніть його в харчову плівку та затягніть кінці джгутами. Покачайте ковбасу по столу вперед-назад, щоб надати їй рівної форми. Покладіть ковбасу на 15 хвилин у морозилку, а потім – на 40 хвилин у холодильник.