Пісочне печиво від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук розповіла, як приготувати пісочне печиво для шоколадної ковбаси, сирної ковбаси та медових кульок.

Інгредієнти:

пшеничне борошно – 400 г

гречане борошно – 200 г

вершкове масло – 300 г

яєчні жовтки – 3 шт.

сметана – 3 ст. л.

цукор  – 150 г

сіль – 1/3 ч. л.

1219468_pesochnoe_pechene_kamila

Приготування:

Масло кімнатної температури змішайте з подрібненим цукром. Додайте яєчні жовтки та сметану.

В окремій мисці змішайте пшеничне та гречане борошно з сіллю. Додайте цю суміш до масла та замісіть тісто.

Розділіть його на 2 однакові частини. Зробіть з них коржики, загорніть їх у харчову плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.

Кожен шматок тіста розкачайте на аркуші пергаменту на пласт розмірами 25х25 см. Товщина пласта – 5 мм.

Перенесіть тісто на деко та розріжте його на квадрати розмірами 5х5 см. Випікайте 15 хвилин за температури 200°C. Охолодіть.