Вівсяне печиво від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Запашне, ніжне, м’якеньке зсередини та хрустке зовні – Алла Ковальчук розповіла, як приготувати вівсяне печиво.

Інгредієнти:

вівсяні пластівці – 150 г

борошно – 300 г

вершкове масло – 200 г

цукор – 150 г

вода – 75 мл

сода – 2 г

лимонна кислота – 2 г

яйце – 1 шт.

родзинки – 50 г

ванільний цукор – 1 ч. л.

сіль – 2 г

Приготування:

Вівсяні пластівці просійте через сито. Підсушіть їх на сковороді впродовж 10 хвилин, час від часу помішуючи. Охолодіть до кімнатної температури та подрібніть у блендері.

Родзинки промийте, залийте гарячою водою і залиште на 5 хвилин. Злийте з них воду та перекладіть родзинки на паперовий рушник. Подрібніть їх ножем.

У сотейник налийте воду. В центр гіркою висипте цукор. Доведіть суміш до кипіння і проваріть упродовж 5-10 хвилин. Соду і лимонну кислоту змішайте з теплою водою та додайте до сиропу. Перемішайте все до однорідності та охолодіть до кімнатної температури.

Масло кімнатної температури разом з патокою збийте міксером. Додайте яйце та збийте міксером ще 3-4 хвилини.

Змішайте пшеничне борошно, вівсяне борошно, сіль, ванільний цукор та пластівці. Додайте суміш до рідкої маси. Також додайте родзинки та замісіть тісто. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.

Дістаньте тісто та скачайте з нього кульки діаметром 3 см. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього кульки на відстані 7 см одна від одної. На кожну кульку покладіть на кільце з пластикової пляшки і натисніть на неї пальцем.

Випікайте печиво за температури 200 градусів упродовж 10-12 хвилин – до золотисто-коричневого кольору. Дістаньте печиво з духовки та перекладіть на плоску тарілку. Охолодіть до кімнатної температури.