Кільця з горіхами та «медальки» від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Якщо ви вже навчилися готувати класичне вівсяне печиво та печиво з маком й кунжутом, то саме час опанувати рецепт горіхових кілець від Алли Ковальчук.

Інгредієнти:

борошно – 400 г

цукор – 200 г

вершкове масло – 100 г

молоко – 75 мл

ванільний цукор – 1 ч. л.

сода – 1/2 ч. л.

сік лимону – 1/3 ч. л.

сіль – 2 г

яйце – 1 шт.

арахіс – 30 г

Приготування:

Вершкове масло кімнатної температури разом з цукром і ванільним цукром збийте міксером до однорідності. Яйце збийте виделкою. Додайте половину збитого яйця до збитого масла.

Додайте молоко та збивайте міксером ще впродовж 1 хвилини до кремоподібної консистенції.

Борошно змішайте з сіллю. Додайте половину цієї суміші до масляної та перемішайте.

Соду змішайте з соком лимона та додайте до масляної суміші.

Додайте до масла борошно, що залишилось, та перемішайте. Замісіть тісто та поставте в холодильник на 30 хвилин.

Дістаньте тісто та розкачайте його на пласт товщиною 1 см. Виріжте з пласта кружечки. З кружечків чаркою виріжте та відкладіть убік серединки. Зубочисткою зробіть на кружечках насічки.

На маленьких кружечках дном чарки зробіть візерунок. Соломинкою зробіть дірочки для стрічок.

Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього кільця та «медальки» на відстані 1 см одне від одного.

Змастіть випічку збитим яйцем, що залишилося. Ножем подрібніть арахіс та посипте ним кільця.

Випікайте ласощі впродовж 10-12 хвилин за температури 200°C.