Салат з перловки від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Самвел Адамян розповів, як приготувати елегантний, легкий, свіжий і трішки екзотичний салат з перлової крупи під апельсиновим соусом.

Інгредієнти:

куряче філе – 200 г

перлова каша – 1 склянка

петрушка – 5 гілочок

кріп – 5 гілочок

консервована кукурудза – 100 г

огірки – 2 шт.

лимон – 1 шт.

апельсин – 1 шт.

розмарин – 1 гілочка

чорний мелений перець – 1/3 ч. л.

паприка – 1/3 ч. л.

сухий імбир – 1/3 ч. л.

сіль – 1/3 ч. л.

гірчиця – 1 ч. л.

олія – 3 ст. л.

salad-orzo_06

Приготування:

Охолодіть готову перлову кашу без вершкового масла. У піалу вичавіть сік лимона, додайте олію, сіль, чорний мелений перець, паприку та імбир. Викладіть у суміш філе і змочіть його зі всіх боків.

Покладіть філе на фольгу. Згорніть фольгу човником. На філе покладіть гілочку розмарину. Перекладіть філе на деко і поставте в духовку за температури 160°C на 30 хвилин. Готове філе охолодіть та наріжте на кубики.

Петрушку і кріп дрібно посічіть. Огірки наріжте на кубики. Змішайте в мисці перлову кашу, куряче філе, огірки, консервовану кукурудзу та зелень.

Приготуйте заправку.

З апельсина вичавіть сік. Додайте олію, гірчицю і сіль. Добре розмішайте виделкою. Полийте салат заправкою і перемішайте.