Козинаки з перловки від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Хрумкі, солодкі шматочки застиглої карамелі з зернами, що миттю тануть у роті, – Самвел Адамян розповів, як приготувати ваші улюблені козинаки з перлової крупи.

Інгредієнти:

перлова крупа – 150 г

цукор – 200 г

вода – 100 мл

олія – 1 ст. л.

лимон – 1 шт.

orig_6808_0_xxl

Приготування:

Промийте перлову крупу під холодною водою. Викладіть на паперовий рушник та обсушіть.

Розігрійте суху сковороду. Висипте на неї перлову крупу та прогрійте впродовж 2 хвилин, постійно помішуючи. Влийте на сковороду олію і обсмажуйте крупу ще впродовж 5 хвилин.

Зваріть карамель.

Налийте в сотейник воду, додайте цукор, закип’ятіть суміш і проваріть упродовж 10 хвилин. До готової карамелі додайте обсмажену перлову крупу, лимонний сік і воду. Перемішайте і зніміть з вогню.

Деко застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. На деко вилийте гарячу масу. Залиште на столі на 5 хвилин. Потім наріжте козинаки на ромбики. Залиште ще на 30 хвилин до повного застигання.