Кавовий пиріг з перловкою від Самвела Адамяна

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Самвел Адамян розповів, як приготувати соковитий, запашний та дуже ситний кавовий пиріг з перловкою та солоними огірочками.

Інгредієнти:

готова перлова каша – 2 склянки

борошно – 160 г

розпушувач – 1 ч. л.

сіль – 1/2 ч. л.

кава мелена – 1 ч. л.

цибуля – 2 шт.

солоні огірки – 3 шт.

олія – 4 ст. л.

вода – 100 мл

сметана – 1 ст. л.

яйця – 2 шт.

perlovka-dlya-pohudeniya-2

Приготування:

Приготуйте начинку.

Цибулю наріжте на кубики та обсмажте на сковороді з олією впродовж 3 хв. Солоні огірки натріть на тертці. Вичавте з них розсіл. Додайте огірки на сковороду до цибулі та перемішайте. Обсмажуйте впродовж 3 хвилин.

Додайте на сковороду варену перлову кашу без вершкового масла та перемішайте. Зніміть з вогню та охолодіть.

У піалі збийте яйця зі сметаною, вилийте в начинку і перемішайте.

Приготуйте тісто.

Залийте мелену каву окропом та охолодіть. Процідіть каву через марлю. Змішайте борошно, сіль і розпушувач. Додайте олію та перемішайте. Поступово влийте в тісто каву. Вимісіть.

На лист пергаменту викладіть тісто та розкачайте на пласт.

У центр пласта викладіть начинку та розрівняйте лопаткою.

Загніть краї тіста зверху на начинку. Пиріг разом з пергаментом перенесіть на деко. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці впродовж 25 хвилин.