PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Смажена мойва від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Алла Ковальчук розповіла, як приготувати кулінарний шедевр з найдоступнішого виду риби.

Інгредієнти:

мойва – 500 г

борошно – 160 г

манна крупа – 80 г

олія – 2 ст. л.

вершкове масло – 50 г

цибуля – 1 шт.

селера – 50 г

сухий базилік – 1/3 ч. л.

орегано – 1/3 ч. л.

чорний мелений перець – 1/3 ч. л.

сіль – 2 ст. л.

цукор – 1 ч. л.

картопля – 1 шт.

розсіл – 250 мл

Приготування:

Разморозьте мойву наполовину. Відріжте хвіст і плавники. Розріжте живіт, відріжте голову і видаліть її разом з нутрощами. Паперовим рушником зітріть з внутрішнього боку риби чорну плівку. Промийте мойву.

Приготуйте маринад. Полийте мойву розсолом. Додайте натерту селеру, базилік, орегано, чорний мелений перець та перемішайте. Накрийте рибу харчовою плівкою та поставте в холодильник на 30 хвилин.

Витягніть мойву з маринаду та викладіть у піалу. Посипте сіллю, цукром та залиште на 15 хвилин.

У пакет насипте борошно і манку. Викладіть у пакет мойву і потрясіть.

Викладіть скибочки картоплі в сковороду з сумішшю олії та вершкового масла. Викладіть мойву та обсмажуйте її по 5 хвилин з кожного боку. Викладіть смажену мойву на тарілку з паперовим рушником.