Шпроти від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Блискучі та духмяні – кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Алла Ковальчук розповіла, як приготувати ваші улюблені домашні шпроти у густому масляному соусі.

Інгредієнти:

мойва – 500 г

сіль – ½ ч. л.

цукор – ½ ч. л.

горошини духмяного перцю – 7 шт.

лаврове листя – 2 шт.

олія – 60 мл

листя чорного чаю – 1 ст. л.

чорнослив – 5 шт.

цибулеве лушпиння з 5 цибулин

shproty-iz-mojvy-v-kastryule

Приготування:

Разморозьте рибу наполовину. Відріжте хвіст і плавники. Розріжте живіт, відріжте голову і видаліть її разом з нутрощами та хребтом. Серветкою зітріть з внутрішнього боку риби чорну плівку. Промийте мойву.

Заваріть чай. Замочіть у воді цибулеве лушпиння. Викладіть мойву в форму. Додайте лаврове листя, горошини чорного перцю та скибочки чорносливу. Залийте рибу олією та чаєм.

Додайте цукру та солі. Викладіть зверху на рибу цибулеве лушпиння.

Накрийте форму фольгою та поставте в духовку за температури 200°C на 20 хвилин.