Мойва в клярі від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Золотиста, хрумка, духмяна – кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Алла Ковальчук розповіла, як приготувати дуже смачну мойву в клярі.

Інгредієнти:

мойва – 500 г

борошно – 160 г

молоко – 250 мл

яйця – 2 шт.

олія – 250 мл

вершкове масло – 20 г

сіль – 1 ст. л.

перець чорний мелений – ½ ч. л.

сухий імбир – ½ ч. л.

лимони – 3 шт.

Приготування:

Підготуйте мойву так само, як у попередньому рецепті.

Додайте до неї сік лимона, олію, сіль, перець та імбир. Все перемішайте і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Підготуйте кляр. Відокремте яєчні жовтки від білків. Збийте жовтки вилкою.

Додайте до них молоко, борошно, сіль і перемішайте. Окремо збийте білки міксером та обережно змішайте їх зі збитими жовтками.

Обкачайте рибу спочатку в борошні, а потім  – у клярі. Викладіть її на сковороду з розігрітою олією. Обсмажте впродовж 6 хвилин. Викладіть готову мойву на тарілку з паперовим рушником та змастіть шматочком вершкового масла.