Тісто для відкритих пирогів від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Кулинарний експерт шоу «Все буде смачно!» Алла Ковальчук розповіла, як приготувати тісто для м’ясного, овочевого та яблучного пирогів.

Інгредієнти:

борошно – 560 г

вершкове масло – 200 г

яйця – 2 шт.

цукор – 30 г

свіжі дріжджі – 75 г

молоко (2,5%) – 1/2 склянки

сіль – 1/2 ч. л.

Приготування:

До молока кімнатної температури додайте 1 ч. л. цукру і дріжджі. Поступово висипте 1/2 склянки борошна. Перемішайте.

Яйця збийте виделкою з сіллю. Змішайте їх з м’яким вершковим маслом та додайте 1,5 склянки борошна.

Змішайте молочну та яєчну маси.

Додаючи борошно, вимішуйте тісто, доки не перестане липнути до рук. Зануріть тісто у теплу воду.

Коли тісто спливе,  дістаньте його з води та  обсушіть паперовими рушниками. Вмішайте в нього цукор.

Поділіть тісто на 3 частини.