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
(Русский) 20 популярных десертов со всего мира | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

20 найпопулярніших десертів зі всього світу

Все буде смачно

Безнадійних ласунівмільйони по всьому світу. І якщо одні звикли балувати себе популярними десертами, інші воліють вельми екзотичні делікатеси.

Тірамісу, Італія

Його основні інгредієнтисир маскарпоне, кава і печиво савоярді.

Шоколадний торт «Гіннес», Ірландія

Цей торт поєднує, здавалося б, несумісні між собою інгредієнтишоколад і пиво.

Чізкейк, Америка

Пикаронес, Перу

Готують пончики з гарбуза або солодкої картоплі, а подають з медом або сиропом з очеретяного цукру і цитрусових.

Альфахор, Аргентина

Це кругле двошарове печиво, просочене карамеллю або джемом. Зверху господині посипають його цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

Пудинг, Англія

Хоча до XIII століття пудинг готували з м’яса, сьогодні він став національним англійським десертом. Готується страва на водяній бані з яєць, цукру, молока і муки.

«Російська шапка», Хорватія

Рецепт страви досить простий: основа з бісквітного тіста змащується шоколадом і посипається кокосовою стружкою.

Торт «Захер», Австрія

Цей торт був придуманий відомим кондитером Францем Захером в XIX столітті. Досі десерт з бісквіту, абрикосового конфітюру і шоколадної глазурі залишається найбільш улюбленим в австрійців.

Трдло, Чехія

Трдлоце солодкі трубочки з тіста з найрізноманітнішою начинкою всередині. Готують їх на відкритому вогні, а перед подачею умочують в сироп з цукру і кориці, зверху посипають горіхами або кокосовою стружкою.

Чуррос, Іспанія

Найулюбленіший у іспанців десерт являє собою прості палички з заварного тіста, обсмажені у фритюрі. Їдять їх, змочуючи в гарячий шоколад.

Еклер, Франція

Еклерце тістечко, як правило, з заварним кремом усередині. Але у Франції їх можуть приготувати навіть солоними.

Фрукти в карамелі, Китай

Десерт готується дуже просто. Щоб отримати карамель, змішують цукор, воду і лимонний сік, а потім занурюють у неї будь-які фрукти.

Вагасі, Японія

Страва з бобових, рису, каштанів, різних трав і чаю. І хоча в Японії вагасі вважаються національним десертом, на смак вони зовсім не солодкі.

Сирники, Росія

Смажені оладки з сиру. Як правило, їх готують з додаванням родзинок або інших сухофруктів, горіхів, яблук і груш. Подавати сирники прийнято зі згущеним молоком, сметаною або варенням.

Гулабджамун, Індія

Солодкі кульки з сухого молока в сиропі.

Печиво хангва, Корея

Традиційне корейське частування з зерном, медом, їстівними квітами і корінням.

Куксістери, ПАР

По суті, це знайомі нам пончики, але не круглі, а закручені або плетені. Зверху куксістери поливають сиропом.

Млинці з листя пандануса, Індонезія

Панданусце екзотична рослина з дуже запашними листям, яке додають в багато азіатських страв.

Пахлава, Туреччина

Готують її з листкового тіста. Кожен шар десерту промащують маслом і медом, а також присипають горіхами.

Торт «Павлова», Австралія

Це повітряний тортбезе зі збитими вершками і фруктами. Він був створений на честь візиту балерини Анни Павлової на Зелений континент.

Джерело: AdMe.ru