Сергій Калінін розповів, як вибрати свіжу курячу грудку

Все буде смачно

Правила вибору якісного курячого м’яса однакові для будь-якої частини птиці.

Обов’язково понюхайте філе. Якщо запах кислий – м’ясо почало псуватися. Якщо ж різкого, кислуватого запаху немає – воно свіже.

Подивіться на саме м’ясо. Воно повинне бути гладким, глянсовим, світло-рожевого, однорідного кольору. Якщо м’ясо посіріло або покрилося матовою плівкою, значить, воно вже тривалий час лежить на прилавку, обвітрилося й почало псуватися.

Ще м’ясо потрібно помацати, якщо є можливість. Свіже філе вологе. Якщо ж воно сухе, значить, м’ясо неправильно зберігали. Воно довго лежало, встигло підсохнути і почало псуватися. Куряче філе повинно зберігатися при температурі +4 і нижче.

На м’ясо потрібно натиснути. Соковите м’ясо – пружне. На ньому не залишаються вм’ятини – вони моментально вирівнюються. Якщо ж залишилася вм’ятина, значить, м’ясо розморозили, воно втратило частину соків і стало м’яким. Таке філе буде сухим.

Навіть на філейній частині звертайте увагу на колір жирку. Білий жир говорить про те, що він свіжий. А якщо жир вже потемнів, став жовтого або сірого кольору, значить, філе встигло полежати. В результаті, жир окислився.

Якщо ви купуєте фасоване м’ясо, а не на вагу, звертайте увагу на упаковку. Упаковка повинна бути герметично закрита. Якщо упаковка пошкоджена, значить, під впливом кисню м’ясо почне псуватися.

Якщо на м’ясі кілька наклейок, краще його не брати. Марку з датою виробники ставлять на фабриці. Якщо ж філе переупаковують, то клеять свої наклейки, на яких вказують дату перепакування, а не дату виготовлення продукту. Будьте уважні, тому що ви можете купити несвіжий продукт.