Навіщо додавати яєчний білок у пісочне тісто?

Все буде смачно

Щоб пісочне тісто було м’яким і розсипчастим, у нього для замісу зазвичай додають лише жовтки. Вони в основному складаються з жиру, а чим більше жиру в тісті – тим м’якше готова випічка. Але таке тісто важко ліпити: воно тріскається і погано розтягується. І коли спечеться –буквально розсипається в руках…

main_post_b05d31aa42a97f4ab814cbed132041d0Щоб пісочному тісту (наприклад, для печива «Грибочки») надати будь-яку форму, кондитери додають білок. З білком сире тісто стає більш гладким і еластичним, його легко формувати. А при нагріванні білок твердіє і фіксує форму печива. До того ж, заготовки не будуть розтріскуватися завдяки клейкості білка. Ніжки і шапочки грибів будуть об’ємними і красивими. Тільки важливо не переборщити і додати 1 білок. Інакше печиво надто затвердіє.