Печиво «Печериці» від Алли Ковальчук

Все буде смачно

Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати легендарне печиво «Грибочки». А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділилася рецептом не менш смачного печива «Печериці» з того же самого тіста.

Інгредієнти:

вершкове масло – 200 г

цукор – 200 г

ванільний цукор – 1 ч. л.

сіль – ¼ ч. л.

сода – 1 ч. л.

яйця – 2 шт. (2 жовтки + 1 білок)

борошно – 320-480 г

крохмаль – 2 ст. л.

сметана – 125 мл

какао-порошок – 1 ст. л.

113013144

Приготування:

Замісіть тісто, як у попередньому рецепті, та охолодіть під плівкою впродовж  30 хвилин. Потім розкачайте його на ковбаску діаметром 3-4 см. Поділіть її на однакові шматочки та скатайте з них кульки.

Пластикову пляшку занурюйте горлечком у воду, а потім – у какао. Притисніть горлечко зверху до колобка з тіста, занурюючи його на 1 см углиб.

Продовжуйте формувати печериці, занурюючи далі пляшку тільки в какао-порошок! Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментом. Випікайте за температури 180°C упродовж 15 хвилин.