15 способів зробити звичайну їжу смачнішою

Все буде смачно

Всім нам потай хочеться, щоб кожне наше блюдо сприймалося гостями і рідними якщо не як шедевр, то вже точно як щось чудове. У цій гонитві за визнанням ми часто даремно витрачаємо час на складні рецепти, в той час як секрети майстерності дуже прості .

М’ясо відмінно поєднується з чорносливом: якщо додати сухофрукт в блюдо при тушкуванні, можна отримати вишуканий смак.

Запашні трави (розмарин, шавлія, орегано, майоран, чебрець) краще додавати до початку готування: так вони встигнуть віддати максимум свого аромату. А ось петрушку, кріп, кінзу, зелену цибулю, базилік естрагон залиште на саму останню хвилину. Інакше вони втратять свій колір і ніжний аромат.

Завжди зберігайте на кухні соєвий соус. Кілька крапель можна додавати у м’ясні і овочеві страви для посилення смаку.

скачанные файлы

Закладайте овочі у вже киплячу воду. Так під час варіння у них збережеться більше смаку і вітамінів.

Цукор покращує смак м’яса, морепродуктів, овочів, тому добре додавати його трохи страви разом з сіллю.

Комбінуйте пшеничне борошно з іншими видами борошна: гречаної, пшоняної, вівсяної і т. д. Це поліпшить смак печива і кексів та зробить їх корисними.

Використовуйте фольгу для приготування м’яса. Ваше м’ясо вийде більш м’яким і ніжним. Крім того, воно придбає близький до тушкованого смак, але без характерного запаху і жиру.

Щоб макарони не злипалися, потрібно долити в каструлю 1 склянку холодної води ще до того, як злити окріп, і залишити під кришкою на 5 хвилин.

basic spaghetti 6

Якщо сирі сосиски обмазати гірчицею і підсмажити на олії, можна добитися неймовірно смачного результату.

Замочування кілець цибулі в розчині з 1 столової ложки соди і 1 склянки води трохи приборкає їх гострий та різкий смак. Цим трюком можна користуватися, наприклад, для приготування салату з цибулею.

Морквяний салат з волоськими горіхами і яблуком буде дуже смачним, якщо приправити його натертим свіжим імбиром.

Щоб вафлі вийшли більш пишними, додайте трохи мінеральної води, відповідно, трохи зменшивши кількість молока.

М’ясо краще солити в кінці приготування або вже готове. Якщо зробити це з самого початку, з нього витечуть всі соки, і воно вийде сухим і жорстким.

Користуйтеся екстрактами. Додайте пару крапель горіхового екстракту в ранкову кашу або домашній сир, ромового — до кави, а м’ятний екстракт буде відмінно поєднуватися з шоколадними десертами.

Заморожені лимони — найкраща приправа. Помістіть вимитий лимон в морозильник і при необхідності натирайте на тертці разом з шкіркою. Страви, приправлені лимоном, знайдуть смак, який ви напевно ще не пробували.

Нержавеющей-стали-лимон-терка-для-сыра-цитрусовые-Zester-инструмент-сыр-самолет-пластиковой-ручкой

Джерело: AdMe.ru